Hvordan fungerer Nabostylisten

-info om hvordan siden fungerer

-info om hms

-info om hvordan bli selvstendig næringsdrivende

-info om mva og skatt for selvstendig næringsdrivende+ andre viktige rapporter-næringsoppgaven


Hvordan fungerer Nabostylisten: Hvordan kommer man i gang.
Registrer din bruker og velg mellom kjøper eller selger av stylisttjenester.

Kjøper:
Utforsk ulike stylister og velg ulike preferanser i filtrene
Lagre ulike stylister og bilder ved å trykke på hjertet
Velg stylist, dato, sted og service
Send en forespørsel på ønsket tjeneste og vent på at stylisten godtar timebestillingen.
Når du har sendt en forespørsel kan du sende meldinger til stylisten om du har noe du vil tilføye eller diskutere med stylisten.
Pengene dine blir kun trukket når en stylist godkjenner din forespørsel.

Selger:
Legg til bio, ulike tjenester, priser, arbeidstider, adresse og referansebilder.
Styr arbeidstidene dine i kalenderen din.
Godta bookinger under profilen din på nettsiden.

Tjenestene på Nabostylisten:

Hår- I denne kategorien finner du alt av hårbehandlinger som stylister utfører blant annet klipp, styling, vask og føn, farging, ulike behandlinger og kurs.

Sminke- I denne kategorien finner du tjenester som utføres av makeupartister, her kan du velge mellom sminke til hverdags, fest, spesielle anledninger og kurs.

Negler- I denne kategorien finner du tjenester som utføres av negleteknikere. Dette kan være negledesign og stell på dine egne negler eller kunstige negler som settes på. Det er flere ulike teknikker og produkter som brukes alt ut fra hva stylisten tilbyr.

Bryn og Vipper- I denne kategorien finner du alt innen øyebryn og øyevipper. Dette kan for eksempel være farging og forming av bryn, brynslaminering, vippeløft og vippebøy eller extentions til vippene (semi permanente løsvipper).

Hva binder man seg til:
Nabostylisten.no har ingen bindinger. Som stylist kan man ta så mange bookinger man vil, og velge å bekrefte/avslå så mange bookinger man vil.På nabostylisten kan man være selvstendig stylist eller jobbe under en salong.Det er helt opp til stylisten selv hvor mye h*n ønsker å jobbe. Uavhengig av dette kan salongen ha egne kontrakter med sine stylister som jobber under deres salong via nabostylisten.no, men dette er utenfor Nabostylisten AS sitt ansvarsområde. Det er dog visse brukeropplevelser man binder seg til ved å ha en bruker på plattformen, som at kunder kan legge igjen anmeldelser og stjerner etter en booking er fullført, det samme kan stylisten på kundene.

Hva vil det si å være under en annens salong:
Om du har en stylistprofil på nabostylisten.no som er koblet opp under en salong betyr det at du tilhører salongen og tar oppdrag på vegne av salongen. Det er salongen som bestemmer hvor stor andel du får av bookingen og hvor mye som går til salongen. Du er da en frilanser under salongen og tar oppdrag på provisjonsbasis. Salongene og stylistene kan ha andre kontrakter og avtaler seg i mellom, men disse skal ikke stride med Nabostylistens vilkår og retningslinjer. En stylist som jobber under en salong vil få synlighet på salongens profil på nabostylisten.no. Her vil det vises behandlinger, tid, pris og referansebilder og kunder kan booke direkte gjennom salongprofilen.

Ansatt og jobber frilans
Er du ansatt hos en salong og jobber frilans i tillegg vil du få lønn etter ansettelsesavtalen din samtidig som du får provisjonsbetalt etter frilans oppdragene dine om ikke annet er avtalt mellom deg og salongen, dette er også utenfor Nabostylistens ansvarsområde.

Hvordan fordeles lønn
Fortjeneste blir utbetalt en gang i måneden. Salongen velger andelen stylisten skal få og salongen skal få. Fortjenesten blir enten utdelt til salongen og stylisten, eller kun til salongen som der igjen betaler ut til stylisten. Nabostylisten tar 20% av alle bookinger for formidlingstjenesten vi tilbyr.

Hvor blir lønn utbetalt:
Midler blir utbetalt fra formidlingstjenesten stripe inn på kontoen du har oppgitt når du først oppretter en konto.

Bilder på profilene:
Bilde Bibliotekene er ment som referansebilder og du legger derfor ut ditt eget arbeid her slik at kundene kan få et innblikk i ferdighetene dine. Husk å passe på at du har rettighetene til  alle bilder du legger ut på nabostylisten.no. Med dette mener vi at det er dine egne bilder eller at du har fått lov til å bruke de av fotografen eller bildets eier. Du kan når som helst legge til og slette bilder i ditt bildebibliotek i profilinnstillingene dine.

HMS og sikkerhet

Ikke bruk kjemikalier om du ikke er en profesjonell stylist. Bruk av hansker ved jevnlig kontakt med vann og andre stoffer under behandling er anbefalt for å unngå skader på hud som kløe og eksem. Gode sko er også anbefalt til stylister, dette gjelder spesielt om du reiser ut til kunder mesteparten av arbeidsdagene dine. Vi ber alle forbrukere som booker stylister til sin lokasjon å ha en stol eller andre eventuelle forbehold på plass for at stylistens arbeid kan foregå på en så god måte som mulig i henhold til HMS, armstilling og arbeidsstilling. Stylisten setter pris på om du har et bord eller lignende hvor stylistens verktøy og produkter kan legges frem.

Selvstendig næringsdrivende:

For å selge sine tjenester må man være selvstendignæringsdrivende. Dette gjøres ved å opprette et enkeltpersonforetak og registrere dette i enhetsregisteret. Dette er gratis og kan gjøres her.  Man kan også ha et aksjeselskap.

mva og skatt for selvstendig næringsdrivende+ andre viktige rapporter
Skatt: Har man enkeltpersonforetak gjøres dette i form av forskuddsskatt som du betaler fire ganger i året basert på hva du antar at du vil tjene i løpet av kalenderåret. Du kan lese mer om dette på skatteetaten sine sider her.

MVA: Alle tjenester og varer må legges på merverdiavgift. Selger du skjønnhetstjenester er satsen 25% av prisen for varen/tjenesten. Summen legges på prisen og betales av kjøper. Husk å sette av MVA-avgiften av inntjeningen på en konto slik at du kan betale det tilbake når du sender inn MVA-meldingen. For å kunne gjøre dette må du registrere virksomheten din i merverdiavgiftsregisteret, dette kan du gjøre her. Er du nyoppstartet kan du tjene inntil 50 000kr i løpet av en periode på 12 måneder avgiftsfritt. Du kan lese mer om hvordan du sender inn MVA-meldingen her. Når du har sendt inn MVA-meldingen vil du få betalingsdetaljer automatisk for å betale avgiften til staten.

Andre viktige rapporter: Forutenom å betale skatt og MVA, må du også sende inn skattemelding for næringsdrivende, du kan lese mer om dette her og sende inn rapporten her. Om du har ansatte i ditt enkeltpersonforetak må du også sende inn A-melding.

Du kan lese mer om rapporteringsplikter for enkeltpersonforetak her.  

Skatteetaten har også kurs for deg som er selvstendig næringsdrivende. Du kan lese mer om dette og melde deg på kurs her.  

For mer informasjon henvises det til våre vilkår og retningslinjer.